Novine.eu

Mladi u Njemačkoj masovno glasali za Zelene, ali i za krajnju desnicu

Objavljeno: 08:44, 12. lipnja 2024. Izvor: index.hr

Na europskim izborima 2019. godine, 16-godišnjaci su prvi put imali pravo glasa u nekoliko europskih zemalja, a rezultati pokazuju da su mladi u Njemačkoj masovno glasali za Zelene. Međutim, istraživanja su također pokazala da je 16% mladih glasalo za krajnje desničarsku stranku AfD, što je zabrinjavajući porast u odnosu na prethodne izbore.

Rast popularnosti krajnje desnice među mladima nije prisutan samo u Njemačkoj, već i u drugim europskim zemljama. Razlozi za to leže u općem nezadovoljstvu politikama tradicionalnih stranaka, sporom gospodarskom oporavku te pandemiji koja je nepravedno pogodila mlade. No, stranke poput AfD-a nemaju prava rješenja za kompleksna pitanja te prosvjedno glasanje za njih može ugroziti budućnost mladih.

Tagovi: #desnica, #eu, #glasanje, #mladi

Opširnije

Ovaj sažetak je izrađen uz pomoć umjetne inteligencije i stoga može biti nepotpun ili sadržavati greške. Molimo vas da provjerite originalne izvore ili dodatno istražite temu kako biste dobili potpunu i preciznu informaciju. Autori ove web stranice nisu odgovorni za eventualne netočnosti u sadržaju.