Novine.eu

Nizozemski sud osudio trojicu muškaraca na skoro 30 godina zatvora zbog ubojstva novinara

Objavljeno: 18:14, 12. lipnja 2024. Izvor: index.hr

NIZOZEMSKI sud osudio je danas trojicu muškaraca na skoro 30 godina zatvora zbog ubojstva poznatog istraživačkog novinara Petera R. de Vriesa. Osuđeni su ubojica, vozač i muškarac koji je organizirao ubojstvo, identificirani samo po imenu i inicijalima prezimena: Delano G. i vozač Kamil E. osuđeni su na 28 godina zatvora, a njihov klijent, Krystian M., osuđen je na više od 26 godina.

De Vries je ubijen iz vatrenog oružja u srpnju 2021. na prometnoj ulici ispred televizijskog studija u središtu Amsterdama. Novinaru koji je istraživao kriminalni milje su prije ubojstva prijetili smrću zbog njegove umiješanosti u sudski postupak protiv jednog od najozloglašenijih europskih narkobosova, Ridouana Taghija. Sud je zbog sudjelovanja u ubojstvu osudio još trojicu muškaraca koji su dobili kazne od 10 do 14 godina zatvora.

Tagovi: #de-vries, #istrazivacko-novinarstvo, #nizozemskakriminal, #nizozemskaubojstvo, #peter-de-vries, #ubojstvo-novinar

Opširnije

Ovaj sažetak je izrađen uz pomoć umjetne inteligencije i stoga može biti nepotpun ili sadržavati greške. Molimo vas da provjerite originalne izvore ili dodatno istražite temu kako biste dobili potpunu i preciznu informaciju. Autori ove web stranice nisu odgovorni za eventualne netočnosti u sadržaju.