Novine.eu

Istražitelji tvrde da je transkript implozije Titanove podmornice lažan

Objavljeno: 10:34, 13. lipnja 2024. Izvor: index.hr

U lipnju prošle godine, implozija privatne podmornice Titan odnijela je živote svih petero putnika. Internetom je kružio navodni transkript komunikacije između podmornice i matičnog broda, sugerirajući da su putnici bili svjesni nadolazeće implozije. Međutim, šef tima američke savezne vlade koji istražuje katastrofu tvrdi da je cijeli prijepis fikcija, te da su zapisi stvarnih komunikacija ostali neobjavljeni dio istrage.

Istražitelji su dobili zapise o stvarnim komunikacijama između podmornice i matičnog broda, ali tvrde da nema dokaza da su putnici bili svjesni neposredne implozije ili svoje sudbine. Konačni izvještaj o nesreći mogao bi biti gotov u sljedeće dvije do tri godine zbog brojnih komplikacija, izjavio je kapetan Neubauer, predsjednik istražnog odbora Marine Corps.

Tagovi: #istraga, #nesreca, #podmornica-titan, #titanic, #transkript

Opširnije

Ovaj sažetak je izrađen uz pomoć umjetne inteligencije i stoga može biti nepotpun ili sadržavati greške. Molimo vas da provjerite originalne izvore ili dodatno istražite temu kako biste dobili potpunu i preciznu informaciju. Autori ove web stranice nisu odgovorni za eventualne netočnosti u sadržaju.