Novine.eu

Američke isporuke topničkog streljiva Ukrajini preko Njemačke i Poljske

Objavljeno: 07:29, 26. travnja 2024. Izvor: index.hr

Ministarstvo obrane SAD-a se pripremalo za početak isporuke topničkog streljiva Ukrajini, čime će se pomoći ukrajinskim trupama koje su pod snažnom topničkom vatrom ruskih snaga. Isporuke će se odvijati preko Njemačke i Poljske, a ukrajinska granica već ima razrađen sustav transporta za zaštitu dopreme od ruskih zračnih napada.

Novi paket pomoći uključuje artiljerijske projektile tipa ATACMS s dometom od 300 kilometara, što će omogućiti Ukrajini ciljano napadanje komandnih struktura i skladišta municije i oružja Rusa. Očekuje se da će Ukrajina pokušati eliminirati osjetljive točke ruske opskrbe na Krimu, uključujući i Krimski most, a pomoć SAD-a je kupila Europljanima vrijeme za aktiviranje europske pomoći.

Tagovi: #njemacka, #poljska, #rusija, #sad, #ukrajina

Opširnije

Ovaj sažetak je izrađen uz pomoć umjetne inteligencije i stoga može biti nepotpun ili sadržavati greške. Molimo vas da provjerite originalne izvore ili dodatno istražite temu kako biste dobili potpunu i preciznu informaciju. Autori ove web stranice nisu odgovorni za eventualne netočnosti u sadržaju.