Novine.eu

Blinken i Wang razgovarali o napetostima između SAD-a i Kine

Objavljeno: 06:11, 26. travnja 2024. Izvor: index.hr

Američki državni tajnik Antony Blinken sastao se s kineskim ministrom vanjskih poslova Wang Yijem u Pekingu radi razgovora o napetostima između dviju zemalja, uključujući i kinesku potporu ruskoj invaziji na Ukrajinu. Wang je upozorio na mogućnost rivalstva, konfrontacije i sukoba između SAD-a i Kine, dok je Blinken istaknuo potrebu za aktivnom diplomacijom kako bi se izbjegli nesporazumi.

Blinken će se vjerojatno sastati s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom prije nego što se vrati u Washington, a također će se sastati s kineskim ministrom javne sigurnosti Wang Xiaohongom. Ovo je dio nastojanja da se uspostavi jasnija komunikacija između dviju zemalja i da se pronađu rješenja za postojeće napetosti.

Tagovi: #antony-blinken, #kina, #kina-sad, #sad, #sad-kina, #wang-yi

Opširnije

Ovaj sažetak je izrađen uz pomoć umjetne inteligencije i stoga može biti nepotpun ili sadržavati greške. Molimo vas da provjerite originalne izvore ili dodatno istražite temu kako biste dobili potpunu i preciznu informaciju. Autori ove web stranice nisu odgovorni za eventualne netočnosti u sadržaju.