Novine.eu

Europa pokazuje oštriji stav prema Kini: Racije, istrage i novo oružje

Objavljeno: 07:09, 26. travnja 2024. Izvor: index.hr

Nakon godina izgradnje arsenala za trgovinski rat, Europa pokazuje odlučnost u suočavanju s Kinom. Istražitelji EU upali su u nizozemski i poljski ured Nuctecha, proizvođača sigurnosnih skenera, u slučaju koji se odnosi na izdašne državne subvencije kineskim tvrtkama. Ovo je samo jedan od znakova promjene u načinu na koji je Europa spremna uhvatiti se u koštac s trgovinskim problemima s Kinom.

Europska komisija je pokrenula istrage kineske državne potpore električnim vozilima, vjetroturbinama i bolničkoj opremi. Tvrđi stav Europe nosi prednosti za saveznike u SAD-u, ali također znači da Europa mora biti spremna za protunapad iz Pekinga i burno razdoblje trgovinskog sukoba. Unutar EU raste pritisak da se postavi realističniji izazov velikim kineskim projektima ulaganja u infrastrukturu, dok se Bruxelles priprema za suočavanje s tržišnim utjecajima kineske aplikacije Shein.

Tagovi: #eu, #eukina, #europska-unija, #kina, #kinaeu, #trgovinski-rat

Opširnije

Ovaj sažetak je izrađen uz pomoć umjetne inteligencije i stoga može biti nepotpun ili sadržavati greške. Molimo vas da provjerite originalne izvore ili dodatno istražite temu kako biste dobili potpunu i preciznu informaciju. Autori ove web stranice nisu odgovorni za eventualne netočnosti u sadržaju.